Uw landbouwbanden ballasten

Ballasten van banden met vloeibare ballast

Om het machinegewicht te verhogen of het zwaartepunt te verlagen, kan het gebruik van vloeibare ballast voor landbouwbanden met of zonder binnenband een optie zijn.

Ventielen van landbouwbanden zijn van het type "lucht en water".  Daarom   kunnen landbouwbanden voor maximaal 75% (Afbeelding 1) met vloeistof (water + antivries) worden gevuld (volume zoals aangegeven op de pagina met maten in de brochure).
In de winter moet een antivries op basis van glycol worden gebruikt.
Plaats het ventiel boven, vul de binnenband of de Tubeless-band tot aan het ventiel met vloeistof   en laat de lucht uit de band lopen (Afbeelding 2).

De bandenspanning moet worden aangepast aan het resterende luchtvolume in de landbouwband.

Omdat er nog maar weinig lucht in de landbouwband zit (ongeveer 25 % van het volume) is het belangrijk om de bandenspanning regelmatig te controleren. Wij raden u aan om de bandenspanning maandelijks te controleren.

Ballast your MICHELIN ag tyres with a liquid and increase the adherence weight of your tractor or any other agricultural vehicle.

AFBEELDING 1

  

Schema_Lestage_V01_EN_optimise

AFBEELDING 2

Vloeibare ballast voor tubeless-banden

  1. Monteren en plaatsen van de tractorband (zie  “Oppompen en op de plaats brengen van de hielen").
  2. Laat de landbouwband leeglopen tot een lage spanning (ongeveer 0,5 bar).
  3. Plaats het ventiel naar boven.
  4. Vul de band voor maximaal 75% met vloeibare ballast (water + antivries) en laat de lucht uit de tractorband lopen (Afbeelding 2).
  5. Pomp de band verder op en pas de bandenspanning aan.