Uitdaging voor meer productiviteit

De verdichting van landbouwgrond kan de opbrengst aanzienlijk verlagen. Bescherming van de bodemkwaliteit gedurende de hele teeltcyclus – van de verspreiding van gier tot de oogst – is dan ook van het grootste belang voor een goede productiviteit.

MICHELIN ontziet de bodem

Banden met MICHELIN ULTRAFLEX technologie hebben een zeer hoog draagvermogen bij een zeer lage spanning en een hogere snelheid dan mogelijk is met standaardbanden van dezelfde afmetingen. Op die manier wordt bodemverdichting voorkomen en hoeft u de grond dus ook niet eerst los te maken, een erg arbeidsintensieve en tijdrovende activiteit.

MICHELIN CARGOXBIB HF: een goed presterende band van de weg tot het land

De MICHELIN CARGOXBIB High Flotation band verbetert uw productiviteit omdat ermee gewerkt kan worden bij een lage bandenspanning. Bij een 6 ton wegende gierton en een snelheid van 40 km/u hoeven MICHELIN CARGOXBIB HF banden slechts opgepompt worden tot 2,8 bar – veel minder dan de 4 bar van de concurrentie. Bovendien kan de nieuwe band gebruikt worden met het luchtdrukwisselsysteem, waarmee hogere bandenprestaties en dus een betere productiviteit worden verkregen. Bij dezelfde 6 ton wegende gierton daalt de snelheid op het land tot 10km/u, waarna de bandenspanning kan worden verlaagd tot 1,8 bar.

Onze adviezen voor een hogere productiviteit

Kies gerust een band met grote afmetingen: hoe groter de band , hoe groter de hoeveelheid lucht, en des te meer kan de bandenspanning worden verlaagd en de impact op de bodem worden beperkt. MICHELIN CARGOXBIB High Flotation is de ideale oplossing voor uw giertonnen en aanhangwagens. Een coherente Trekker / Aanhanger combinatie komt eveneens de productiviteit ten goede: koppel MICHELIN CARGOXBIB HF aan MICHELIN AXIOBIB banden op uw tractor. Zo wordt de last beter verdeeld, zowel op het land als op de weg!

MICHELIN staat voor u klaar

Het technisch-commerciële team van MICHELIN staat voor u klaar met een luisterend oor en expertise! MICHELIN stelt de klanten in het veld meer landbouwtechnische teams ter beschikking dan de concurrentie. U kunt dus gerust zijn dat ons bandenadvies perfect op uw behoeften is afgestemd  en dat uw landbouwmachines de beste prestaties leveren. Neem contact met ons op !

Productblad MICHELIN CARGOXBIB High Flotation downloaden

Productblad MICHELIN AXIOBIB downloaden

Productblad MICHELIN ULTRAFLEX downloaden

PN002433
PN002439
PN002450