Uitdaging voor meer rentabiliteit

Gedurende de teeltcyclus rijden landbouwmachines over 85 % van de landbouwgrond. Om uw grootste kapitaal – de grond - te beschermen en de opbrengst ervan te verhogen, is het daarom van groot belang dat u de bodemverdichting, veroorzaakt door de banden, zoveel mogelijk tegengaat.

De MICHELIN ULTRAFLEX technologie verhoogt de opbrengst van uw landbouwgrond met 4 %

Uit onafhankelijk onderzoek* van de Harper Adams University in Groot-Brittannië blijkt dat wanneer de bodem verdicht, de eerste opkomst na het zaaien en de groei van de plant belemmerd worden. Het kost de plant moeite om water en voedingsstoffen uit de bodem te halen, en daardoor daalt de opbrengst. Een minder verdichte bodem helpt de plant daarentegen al het water en de voedingsstoffen boven te halen die hij nodig heeft om goed te groeien en zijn volle potentieel te bereiken. De conclusies van het onderzoek van de Harper Adams University zijn dat het gebruik van MICHELIN ULTRAFLEX banden met een lage bandenspanning de opbrengst met 4 % verhoogt. Concreet betekent dit dat bij een gemiddelde opbrengst van 8t/ha graan, verkocht voor 200 € per ton, de netto winst voor de landbouwer 64 € per hectare bedraagt – een interessant en heel eenvoudig verkregen rentabiliteit.

* http://www.harper-adams.ac.uk/news/202358/deputy-vice-chancellor-speaks-at-michelin-celebrations#.VFIGZjSG-Uj

De MICHELIN ULTRAFLEX technologie ontziet de bodem gedurende de hele teeltcyclus

Banden hebben een reële impact op de bescherming van uw grootste kapitaal - de bodem. Gelukkig kunnen landbouwers gedurende de hele teeltcyclus op de MICHELIN ULTRAFLEX technologie vertrouwen om de kwaliteit van de landbouwgrond te bewaren en de bodemverdichting te beperken.

Alleen MICHELIN biedt een aparte set banden met MICHELIN ULTRAFLEX technologie voor uiteenlopende machines (tractoren, oogst- en dorsmachines, spuitmachines, aanhangwagens...), om uw bodem in elke fase van de teeltcyclus te ontzien. Dankzij deze ‘virtueuze cirkel’ verhoogt u uw rentabiliteit.

Ons advies: kies aangepaste banden

De band moet zijn afgestemd op de uit te voeren taak. Met de keuze van de juiste band en de juiste spanning op elke machine kan sneller worden gewerkt en kunnen de machines de beste prestaties leveren. Ongeacht uw behoeften bieden we u voor elke machine een specifiek bandengamma met MICHELIN ULTRAFLEX technologie: XEOBIB , AXIOBIB en Yieldbib voor uw tractoren, CEREXBIB voor uw oogst- en dorsmachines,  SPRAYBIB voor sproeimachines en ten slotte CARGOXBIB voor uw aanhangwagens.

MICHELIN staat voor u klaar

Het technisch-commerciële team van MICHELIN staat voor u klaar met een luisterend oor en expertise! MICHELIN stelt de klanten op het terrein meer landbouwtechnische teams ter beschikking dan de concurrentie. U kunt dus gerust zijn dat ons bandenadvies perfect op uw behoeften is afgestemd  en dat uw landbouwmachines de beste prestaties leveren. Neem contact met ons op !

Productblad MICHELIN XEOBIB downloaden

Productblad MICHELIN AXIOBIB downloaden

Productblad MICHELIN CEREXBIB downloaden

Productblad MICHELIN SPRAYBIB downloaden

Productblad MICHELIN CARGOXBIB downloaden

Productblad MICHELIN Yieldbib downloaden

Productblad MICHELIN ULTRAFLEX technologie downloaden