Michelin Ultraflex Technologies

Inzet

De sleutel tot een succesvol bedrijf De hoogst mogelijke landbouwopbrengst!

Respect voor uw meest kostbare kapitaal: een gezonde bodem! Om uw bodem gezond te houden, is het belangrijk om verdichting en spoorvorming, die worden veroorzaakt door landbouwmachines, tegen te gaan.

Landbouwmachines kunnen diep wegzakken in losse of vochtige grond.

Innovation agricultural tyres created primarily to optimize your agricultural yield, the key to economic success

 

De verdichting die hiervan het gevolg is, beschadigt de bodemstructuur en beperkt de circulatie van lucht en water. Gewassen lijden hieronder, met negatieve gevolgen voor de oogst. 

De oplossing: banden met een innovatief karkas.

De MICHELINUltraflex technologie zorgt ervoor dat de zijwanden van de band verder kunnen doorbuigen zodat een lagere bandenspanning mogelijk is.1. De voetprint van de band is hierdoor groter zodat de belasting beter wordt verdeeld en de verdichting van uw bodem aanzienlijk wordt beperkt. Dit verbetert uw landbouwopbrengst en uw rentabiliteit.

(1) mits het gebruiksadvies wordt opgevolgd, vergeleken met klassieke bandentechnologie

Hoe werkt het?

De verbetering van uw opbrengst begint bij de landbouwbanden. De zijwanden van de tractorbanden, die zijn voorzien van MICHELIN Ultraflex technologie, kunnen verder doorbuigen dan klassieke landbouwbanden...

Resultaat: trekkerbanden met deze technologie hebben een bijzonder hoog draagvermogen, . Zelfs bij een lagere bandenspanning1 en ongeacht de werksnelheid2.

Bovendien leidt de flexibele opbouw van het karkas tot een grotere voetprint , en daarmee tot een grotere trekkracht. Doordat slip wordt beperkt, bespaart u tijd en brandstof. Daarnaast ontziet u de bodem en verhoogt u uw opbrengst.

1 mits het gebruiksadvies wordt opgevolgd, vergeleken met klassieke bandentechnologie
2 lage bandenspanning ongeacht de snelheid: uitsluitend met MICHELIN XeoBib, MICHELIN AxioBib en MICHELIN SprayBib

De voordelen

Meer respect voor de bodem

Dankzij een grotere voetprint beperken de tractorbanden met MICHELIN Ultraflex technologie bodemverdichting en spoorvorming.
Zo wordt de circulatie van water en lucht in stand gehouden en worden de optimale omstandigheden gecreëerd voor een maximale opbrengst. (van/ door landbouwbanden)

Brandstofbesparing

De grotere voetprint verbetert de trekkracht van de landbouwbanden aanzienlijk en beperkt slip. Zo kunt u sneller werken en bespaart u brandstof.

Langere duurzaamheid

Versterkte zijwanden en speciale rubbermengsels maken het karkas van trekkerbanden met MICHELIN Ultraflex technologie bijzonder sterk, zelfs bij een lagere bandenspanning1. Resultaat : een beter rendement op investering.

1 mits het gebruiksadvies wordt opgevolgd, vergeleken met klassieke bandentechnologie

The tyres

Michelin Ultraflex technologies: meer respect voor de bodem gedurende de hele landbouwcyclus 

MICHELIN Ultraflex technologie ontziet de bodem en beperkt de gebruikskosten van uw landbouwbedrijven, het hele jaar door. Deze innovatieve bandentechnologie is beschikbaar voor de belangrijkste landbouwmachines die worden ingezet tijdens de teeltcyclus.

1. Voor spuitmachines: MICHELIN SprayBib

MICHELIN® SprayBib , is een nieuwe landbouwband die hoofdzakelijk is bestemd voor grote zelfrijdende spuitmachines.

Tijdens het spuiten van gewassen is het doel van de veldspuit duidelijk: meer gewicht dragen, spoorvorming beperken en een goede trekkracht leveren.
Een aanwinst voor de productiviteit van landbouwbedrijven.

These tyres contribute actively to improve productivity of farms, protecting the soil and reducing operating costs.
DE NIEUWE BAND...
These tyres contribute actively to improve productivity of farms, protecting the soil and reducing operating costs.
MICHELIN SPRAYBIB IN ACTIE

Meer respect voor bodem en gewassen*

Dankzij een lagere bandenspanning heeft de  MICHELIN® SprayBib band voor spuitmachines een voetprint die 16% groter is dan die van banden met klassieke technologie. Resultaat: de spoorvorming is minder diep en de bodemverdichting wordt verminderd..

Groter draagvermogen*

MICHELIN® SprayBib  lanbouw-band heeft, bij dezelfde spanning, tot wel 40% meer draagvermogen dan banden met klassieke technologie.

Langere levensduur*

Het versterkte karkas van de  MICHELIN® SprayBib met MICHELIN Ultraflex technologie heeft, zelfs bij een lage bandenspanning*een lange levensduur!

Tijdswinst*

Dankzij de uitstekende trekkracht verbetert  MICHELIN® SprayBib  band voor veldspuiten het werk in het veld, zelfs in zware omstandigheden. Op de weg kunnen deze banden tot 65 km/uur rijden**.

Verbeterd rijgedrag*

Op de weg, zelfs bij een lagere bandenspanning1, biedt de  MICHELIN SPRAYBIB  landbowband een hoge mate van rijcomfort en een zeer precieze besturing.

1 mits ons gebruiksadvies wordt opgevolgd, vergeleken met banden met klassieke technologie

2. Voor tractoren van meer dan 220pk: MICHELIN AxioBib

MICHELIN® AxioBib  : de referentie in trekkracht en bescherming van de bodem

U verwacht van uw landbouwmachines dat zij optimaal presteren, ongeacht de weersomstandigheden en de bodemgesteldheid.

MICHELIN AxioBib  tractorband haalt het meeste uit uw tractoren met hoog vermogen.

MICHELIN AxioBib  trekkerband heeft bovendien een uitzonderlijk draagvermogen zodat u grote werktuigen kunt trekken en zware lasten kunt vervoeren.

Zo verhoogt u uw productiviteit tijdens het bewerken van de grond, ontziet u tegelijkertijd de bodem en beperkt u grondverdichting.

These tyres contribute actively to improve productivity of farms, protecting the soil and reducing operating costs.
DE REFERENTIE OP HET GEBIED VAN TREKKRACHT...
These tyres contribute actively to improve productivity of farms, protecting the soil and reducing operating costs.
MICHELIN AXIOBIB IN ACTIE

Meer respect voor de bodem

MICHELIN® AxioBib  trekkerband levert optimale prestaties bij een lage bandenspanning1 en heeft een grote mate van doorbuiging. Uw voordeel: een groter contactoppervlak zodat spoorvorming en bodemverdichting aanzienlijk worden beperkt.

Meer brandstofbesparing

Groot contactoppervlak1 verbetert de trekkracht van de tractorband MICHELIN® AxioBib . Dit beperkt slip en vermindert het brandstofverbruik.

Groter draagvermogen

MICHELIN AxioBib  tractor-band is bijzonder sterk en heeft, bij een gelijke bandenspanning, 20% meer draagvermogen dan landbouwbanden met klassieke technologie.

Tijdswinst

Dankzij de uitzonderlijke trekkracht van de  MICHELIN® AxioBib landbouwband kunt u met deze band alles uit uw tractor halen, zelfs op moeilijk begaanbaar terrein.  Zo wint u tijd en bespaart u geld.

Langere levensduur

Het karkas van deze tractorbanden met versterkte zijwanden en MICHELIN Ultraflex technologie zorgt, zelfs bij een lage bandenspanning1, voor een uitstekende levensduur van de band.

Verbeterd rijgedrag

Op de weg kenmerkt de  MICHELIN® AxioBib  trekkerband zich door een hoge mate van rijcomfort en een precieze besturing, zelfs bij een lage bandenspanning1.

1 mits ons gebruiksadvies wordt opgevolgd, vergeleken met banden met klassieke technologie

3. Voor oogstmachines: MICHELIN CerexBib

MICHELIN® CerexBib  LANDBOUWAND: optimale mobiliteit voor oogstmachines bij een lage bandenspanning.

MICHELIN® CerexBib  landbouwband draagt op doeltreffende wijze bij aan een goede oogst en ontziet de bodem voor toekomstige gewassen.

Nieuw: MICHELIN Ultraflex technologie ook voor de achterbanden van de landbouw machines

Omdat respect voor de bodem en trekkracht belangrijk zijn bij de keuze van banden voor oogstmachines.  MICHELIN CerexBib is het eerste assortiment dat speciaal is ontworpen voor deze toepassing en is ook verkrijgbaar als achterband.

These tyres contribute actively to improve productivity of farms, protecting the soil and reducing operating costs.
MICHELIN CEREXBIB...
These tyres contribute actively to improve productivity of farms, protecting the soil and reducing operating costs.
MICHELIN CEREXBIB IN ACTIE

Meer respect voor de bodem*

MICHELIN® CerexBib  band voor oogstmachines kan bij een lage bandenspanning worden gebruikt dankzij de grote doorbuigcapaciteit van de zijwanden. Uw voordeel: aanzienlijke beperking van spoorvorming en bodemverdichting dankzij een groter contactoppervlak.

Groter draagvermogen*

MICHELIN® CerexBib  landbouw-band is sterk. De voorbanden hebben tot wel 20% meer draagvermogen en de achterbanden tot wel 40% meer draagvermogen vergeleken met klassieke landbouwbanden.

Langere duurzaamheid*

Het karkas met versterkte zijwanden en MICHELIN Ultraflex technologie zorgt zelfs bij een lage bandenspanning* voor een uitstekende duurzaamheid van deze band voor landbouwmachines.

Meer trekkracht op hellingen*

De grotere voetprint (meer nokken in contact met de grond) van de  MICHELIN® CerexBib landbouwbanden leidt tot een aanzienlijk grotere trekkracht, met name op hellingen.

Betere mobiliteit op de weg*

Met een vergelijkbaar draagvermogen kunnen maaidorsers met  MICHELIN® CerexBib  op smallere wegen rijden dan maaidorsers met klassieke landbouwbanden.

mits ons gebruiksadvies wordt opgevolgd, vergeleken met banden met klassieke technologie

4. Voor tractoren van 80 tot 220 pk: Michelin XeoBib

Overal 1 bar of minder1 MICHELIN® XEOBIB , de juiste tractorband voor uw bodem en uw opbrengst.

These tyres contribute actively to improve productivity of farms, protecting the soil and reducing operating costs.
DE JUISTE TRACTORBAND VOOR UW BODEM EN UW OPBRENGST,
These tyres contribute actively to improve productivity of farms, protecting the soil and reducing operating costs.
MICHELIN XEOBIB IN ACTIE

Meer respect voor de bodem

MICHELIN® XeoBib  trekkerband presteert optimaal bij een lagere bandenspanning1dankzij zijwanden die heel ver kunnen doorbuigen. Dit leidt tot een groter contactoppervlak en een betere gewichts- en belastingverdeling waardoor spoorvorming wordt verminderd.

Lager brandstofverbruik

De grote voetprint1 van de  MICHELIN XeoBib landbow-band verbetert de trekkracht van de band aanzienlijk. Resultaat: vermindering van het slippercentage en een lager brandstofverbruik!

langere duurzaamheid

Het karkas met MICHELIN Ultraflex technologie is bijzonder duurzaam dankzij de versterkte zijwanden. Zelfs bij een lagere spanning1gaat uw  MICHELIN® XeoBib tractor-band dus langer mee!

Groter draagvermogen

MICHELIN XeoBib  band heeft, bij een gelijke bandenspanning, tot 40% meer draagvermogen dan banden met klassieke technologie.

Tijdswinst

Zo wint u tijd en bespaart u geld! Dankzij een uitstekende trekkracht bent u met  MICHELIN® XeoBib  tractorbanden in staat om zelfs op moeilijk begaanbaar terrein te werken. Zo wint u tijd en bespaart u geld!

Verbeterd rijgedrag

Op de weg kenmerkt de  MICHELIN® XeoBib  agrarische band zich door een hoge mate van rijcomfort en een precieze besturing, zelfs bij een lage bandenspanning1.

1 mits het gebruiksadvies wordt opgevolgd, vergeleken met klassieke bandentechnologie