Onderzoek en ontwikkeling

Ontwerp en ontwikkeling

De Michelin-groep ontwerpt en ontwikkelt technologisch hoogstaande landbouwbanden die zijn afgestemd op uw behoeften en verwachtingen. De juiste band is een band waarmee u uw dagelijkse uitdagingen het hoofd kunt bieden.

Bij het ontwerpproces van onze banden staat de eindgebruiker centraal.

Afhankelijk van de gewenste prestaties en producten worden specificaties opgesteld, die de basis vormen voor het ontwikkelingsproces van de banden.

Discover how the engineers in Michelin research centres throughout the world design high-tech ag tyres, tailored to your farming needs.

1 - Simulatie

Net als architecten, die eerst een tekening maken en het materiaal voor hun gebouwen kiezen, ontwerpen de ingenieurs en technici van de Michelin-groep eerst de opbouw van de agrarische band met behulp van geavanceerde software en hulpmiddelen. Met behulp van simulatiesoftware kan de opbouw van de band en de interactie tussen het profiel en de bodem worden bestudeerd. Dit is een langdurig proces waarbij steeds opnieuw wordt gekeken of het product in een bepaalde fase voldoet aan de verwachtingen van de klant.

2 - Prototype

Als de opbouw eenmaal is bepaald, wordt een prototype van de landbouwband gemaakt.

3 - Tests

In onze michelin testcentra en in het veld voeren wij testen uit op werkelijke omstandigheden. Deze testen worden ontwikkeld en uitgevoerd door onze bandenspecialist-ingenieurs en technici of door onafhankelijke experts. Zij controleren of de nieuwe landbouwband voldoet aan de steeds hogere verwachtingen van eindgebruikers ten aanzien van : bodemverdichting, brandstofverbruik, levensduurduurzamamheid, rijgedrag op losse/harde grond, veiligheid, enz.

4 - Testent bij de klant

Nadat de trekkerbanden goed zijn bevonden, worden ze uitgezet bij eindgebruikers om de prestaties van de landbowbanden in de praktijk te volgen en te valideren. Dankzij ons wereldwijde verkoopnetwerk kunnen wij de meest veeleisende omstandigheden kiezen voor het gebruik van onze banden. Zo weten wij zeker dat onze producten aan uw verwachtingen voldoen en dat zij uw opbrengst kunnen verbeteren.

De belangrijkste prestaties die wij volgen zijn:

  • Weerstand van de landbouw velgen tegen ruw, hard en droog terrein,
  • Weerstand tegen "stubble damage" (beschadiging van het loopvlak door stoppels van maïs, soja, zonnebloemen, suikerriet, enz.),
  • Stootbestendigheid van de zijwanden
  • Levensduur en duurzaamheid van de landbouw-banden,
  • Slijtagepatroon van het profiel...

5 - Lancering

Een landbouwband wordt pas goedgekeurd voor de verkoop nadat  bij de klant is aangetoond dat de prestaties van de band aan de verwachtingen voldoen. Zo werd de  MICHELIN CerexBib  band voor landbouwmachines door onze klanten getest. Bekijk de video op deze website met een verslag van deze test.

Onderzoekscentra

De Michelin-groep beschikt wereldwijd over testcentra, onderzoekscentra en technologiecentra voor landbouwbanden. In deze centra worden nieuwe technologieën ontwikkeld en getest waarbij het product en het procedé aan elkaar worden gekoppeld. De technische en wetenschappelijke deskundigheid van deze centra staat in dienst van de agrarische banden die u dagelijks gebruikt.

De centra werken aan het complete bandenassortiment van Michelin. Ook voor landbouwbanden werkt Michelin voortdurend aan vernieuwing en aan de ontwikkeling van exclusieve technologieën.

Nieuwe tractorbanden worden ontwikkeld en getest in het Franse Ladoux, waar het belangrijkste technologiecentrum van de Michelin-groep is gevestigd.  http://ladoux.michelin.com .

Een van de belangrijkste testcentra van Michelin staat in het Spaanse Alméria. Het klimaat is hier heel gunstig. In Alméria valt de minste regen van Europa en de temperaturen zijn stabiel. Hier worden de belangrijkste prestaties van landbouwbanden onder zeer veeleisende omstandigheden getest.

Discover how the engineers in Michelin research centres throughout the world design high-tech ag tyres, tailored to your farming needs.

Kerncijfers

3.600 mensen

zijn werkzaam in de testcentra, onderzoekscentra en technologiecentra van Michelin landbouw wereldwijd.

6.000 mensen

houden zich bezig met onderzoek en ontwikkeling.

500 miljoen euro per jaar

(3,4% van de omzet): het budget van de Michelin-groep voor onderzoek en ontwikkeling. Het bewijs dat Michelin voortdurend streeft naar de ontwikkeling van technologisch hoogwaardige landbouwbanden.

Testen bij de klant

In 2011

werden bij klanten in 14 landen wereldwijd meer dan 900 landbouwbanden en Compact Line-banden getest op ruim 300 landbouwmachines.

Zo konden wij onze toekomstige ontwikkelingen in de meest uiteenlopende omstandigheden testen.