Michelin Landbouwbanden wint GOUDEN medaille dankzij revolutionaire 2-in-1-technologie

Voor Michelin is deze GOUDEN medaille, uitgereikt door de jury van SIMA 2017, de bekroning van een langdurige nauwe samenwerking met klanten, hard werken en toewijding van deskundige teams bij wie innovatie in het bloed zit.

sima-paysage_news_landscape

“Een baanbrekende innovatie”

Michelin Landbouwbanden vernieuwt om boeren oplossingen te bieden voor hun dagelijkse problemen, zodat de landbouw beter en duurzamer wordt.
Deze 2-in-1-band beschermt het waardevolste bezit van de boer: zijn land. Dankzij het adaptieve profiel presteert de band optimaal op de akker én de weg en kan de boer met een zeer lage bandenspanning werken. De band past zich letterlijk aan en wordt daardoor geschikter voor verschillende toepassingen!  Bij een lage bandenspanning optimaliseert de 20% grotere voetprint* (breedte en lengte) met zijn diepe profiel de overdracht van het vermogen naar de grond. Dit helpt de bodem te beschermen. Bij een hogere bandenspanning is het ontwerp van de voetprint daarentegen ideaal voor de weg: het profiel wordt minder diep en stijver. Dit bespaart brandstof en vergroot het comfort en de veiligheid op de weg.

“Innovatie, altijd en voor iedereen”

125 jaar geleden zagen de allereerste innovaties van Michelin het licht. Michelin heeft er altijd naar gestreefd om iedereen duurzame mobiliteit te bieden, vanaf het eerste begin tot nu toe. In de landbouw betekent mobiliteit ook: bescherming van de bodem. Michelin investeert in onderzoek en ontwikkeling om deze missie te verwezenlijken, met 6.700 R&D-experts over de hele wereld (€ 640 miljoen euro per jaar) en 2.000 octrooien.
Michelin wil klanten de oplossingen bieden die zij verwachten en nodig hebben, en beperkt zich daarbij niet tot banden.
Onlangs heeft Michelin in digitale bedrijven geïnvesteerd.
In 2004 lanceerde Michelin de MICHELIN UltraFlex-technologie, een technologie voor de volledige teeltcyclus die wereldwijd door boeren wordt gebruikt. Een studie van de Harper Adams University (Verenigd Koninkrijk) toonde aan dat deze technologie de landbouwopbrengst met 4% verhoogt.

lpag-news-1_news_landscape

In 2015 presenteerde Michelin de allereerste 'connected' landbouwband ter wereld op de landbouwbeurs Agritechnica. Ook ontvingen Michelin en Ropa een Innovation Award voor de R-SOIL Protect-technologie. Deze helpt boeren het hoofd te bieden aan de enorme uitdagingen op oogstgebied.
Enkele weken geleden investeerde Michelin in Exotic Systems, een bedrijf dat digitale oplossingen voor de landbouw ontwikkelt. 
Laten we elkaar op SIMA ontmoeten om de 2-in-1-technologie voor het eerst te presenteren aan boeren. Deze innovatie is immers in de eerste plaats voor hen bedoeld!

* Intern vergelijkend onderzoek van Michelin (dec. 2014 en nov. 2015), vergelijking tussen een MICHELIN-band met de 2-in-1-technologie, afmeting VF 710/70 R 42 en een MICHELIN AxioBib IF 710/70 R 42 met een bandenspanning van 0,8 bar en een belasting van 5,6 ton.