Michelin ontvangt de 'Onderscheiding uitmuntende leverancier' van Kubota

KFM, de eerste Kubota-fabriek in Frankrijk, heeft op 15 december 2016 een onderscheiding aan Michelin uitgereikt als één van hun belangrijkste partners in verband met de "goede resultaten op het gebied van kwaliteit, dienstverlening en kostenbeheersing".

paysage_news_landscape

Deze fabriek in Bierne (Noord-Frankrijk) met 165 medewerkers werd in december 2013 geopend op een terrein van 110.550 m2.

Er worden tractoren van 130 tot 170 pk geproduceerd voor Europa, Noord-Amerika, Australië en Japan met een beoogde productie van 3.000 tractoren per jaar. Dit illustreert de dynamiek en groei-ambities van Kubota, die een 'wereldwijd gerenommeerd merk' wil worden met Kubota-tractoren die 'made in Europe' zijn.

Deze onderscheiding als 'uitmuntende leverancier' is heel belangrijk voor Michelin.

"De teams hebben een band opgebouwd met hun collega's bij Kubota, waardoor ze de beste oplossingen en technologie konden ontwikkelen en bovendien een klantgerichte aanpak hanteren," vertelt Sander Vermeulen, commercieel directeur OE van Michelin voor de productlijn landbouwbanden. 
"We investeren in een lange termijn relatie: de vertegenwoordigers van Kubota internationaal hebben in juli van dit jaar een bezoek gebracht aan ons hoofdkantoor en R&D-centrum in Clermont-Ferrand."

Enkele cijfers van Kubota:

10,4 miljard euro* aan omzet
247 miljoen euro* aan investeringen in R&D

*Per 31 december 2015 voor een periode van negen maanden/wisselkoers: 1 euro = 120 JPY.